Kørekort forløbet
1. Introduktion
Første gang du møder ind til teori er den dag du har tilmeldt dig holdstart. Her får du en grundig introduktion om forløbet samt en række praktiske informationer. Du kan starte på undervisningen, når du er 16 år og 9 måneder.
2. Teoriundervisning
Teoriundervisningen foregår på en fast ugedag, enten mandag eller onsdag fra kl. 16.30 til 19.30 i vores teorilokale der ligger på Strandkærvej 39 her i Horsens. Du skal komme til teoriundervisning én gang om ugen, hvilket betyder, at det typisk tager omkring 8 uger at gennemføre teoriundervisningen. Et fuldt forløb fra start til du står med kørekortet i hånden, tager det typisk 10 til 12 uger.
3. Manøvrebane
Manøvrebanen er første gang du skal sætte dig i en bil og køre selv. Dette kaldes også populært for kravlegården, hvor du får dit første møde med bilen og får mulighed for i trygge rammer at lære at betjene bilen.
Vi benytter Viborg Køretekniske anlæg som manøvrebane og du afhentes på køreskolen efter aftale og køres til manøvrebanen. Undervisningen varer 4x 45 min. og efter endt undervisning bliver du kørt tilbage til køreskolen. Transport til og fra manøvrebanen er gratis.
4. Køretimer
De første køretimer på almindelig vej finder sted, efter at du har været på manøvrebane. Du starter med at køre nogle lette ruter, hvor du får mulighed for at blive godt kendt med bilen, så du føler dig godt tryg med, at færdes i trafikken. Herefter stiger sværhedsgraden gradvist frem til køreprøven. Du kører 2 kørelektioner pr. gang, altså 2×45 minutter.
5. Lægeattest
For at du kan få et kørekort skal du have lavet en lægeattest. Lægeattesten må ikke være mere end 3 måneder gammel når din kørelærer indlevere den hos borgerservice og det vil han typisk gøre omkring 14 dage efter holdstarten.
Det vil derfor være passende hvis du aftaler en tid hos din lægen lidt (1-5 uger) før holdstarten.
HUSK Lægeattest SKAL være fra din egen læge.
6. Førstehjælp
Det er et lovkrav, at alle lærer Færdselsrelateret førstehjælp. Vi har samlet en liste med links over en række steder i Horsens området hvor du kan tilmelde dig kurset.
Du kan se listen her:
https://www.rodekors.dk/foerstehjaelp/foerstehjaelpskursus-koerekort
http://www.ks-førstehjælp.dk/
https://www.dinfoerstehjaelp.dk/foerstehjaelpskursus-til-koerekort/
https://horsens.feliks.dk/index.php?open=66&menu_id=7
Har du i forvejen et færdselsrelateret førstehjælpsbevis, må det højst være 12 mdr. gammelt.
7. Teoriprøve
Når du haft de lovpligtige 29 teorilektioner og 14 af de 16 obligatoriske kørelektioner, kan du gå til teoriprøven, som afholdes af politiet. I den forbindelse skal du betale stempelafgift til politiet på 1000 kr. Vi sender dig naturligvis først op til teoriprøven, når vi mener, at du har en god chance for at bestå den.
8. Glatbane/køreteknisk anlæg
Som afslutning på køreundervisningen skal du på et 4×45 minutters køreteknisk kursus. Vi benytter Viborg Køretekninsk Anlæg, som er et af Danmarks største og mest moderne anlæg, hvor erfarne instruktører står klar til at modtage dig. Vi sørger for transport til og fra køreteknisk anlæg.
På glatbanen lærer du at håndtere nødsituationer ligesom du bliver bekendt med, hvordan årstidernes forskellige vejrforhold kræver ekstra opmærksomhed. Transport til og fra køreteknisk anlæg er gratis.
9. Køreprøve
Når du har bestået din teoriprøve, været på glatbane og har haft mindst 16 kørelektioner på almindelig vej, kan du komme til den praktiske køreprøve, men vi sender dig ikke til køreprøven før vi føler os sikre på, at du har en god chance for at bestå den. Man skal være fyldt 17 år før man kan gå til køreprøve.
Brydes køreskole ejes af undertegnede, og det er mig der står for den daglige undervisning, både teoriundervisningen og i praksis. Jeg har kørt bil og motorcykel siden jeg var 18 år, blev uddannet kørelærer i år 1998, hvorefter jeg opstartede Brydes Køreskole. Derudover er jeg uddannet værktøjsmager og laborant.